بستن
عبارت خود را درج و جهت جستجو "Enter" را بفشارید
EN
  • 1403/12/15 - 12:01
  • - تعداد بازدید: 49
  • - تعداد بازدیدکننده: 48
  • زمان مطالعه : 6 دقیقه

نشست خبری رئیس بنیادنخبگان چهارمحال و بختیاری

نشست خبری رئیس بنیاد نخبگان استان چهارمحال و بختیاری با اصحاب رسانه در سالن جلسات بنیاد نخبگان استان برگزار شد

به گزارش روابط عمومی بنیاد نخبگان استان چهارمحال و بختیاری

 یعقوب طادی رئیس بنیاد نخبگان استان در نشست خبری با اصحاب رسانه چهارمحال و بختیاری ضمن تبریک فرارسیدن ماه مبارک رمضان گفت: شغل خبرنگاری شغل بسیار حساسی می باشد، باید آنان اطلاعات به روزی داشته باشند و اخبار را با بی‌طرفی کامل و همراه با صداقت به مخاطبان انتقال دهند.

طادی در ادامه به بررسی و توضیح طرح ‌ها و برنامه‌ های بنیاد ملی نخبگان برای شناسایی و حمایت از نخبگان و استعداد های برتر پرداخت.

وی گفت: بنیاد ملی نخبگان با هدف شناسایی و حمایت از نخبگان و استعداد های برتر در حوزه‌ های مختلف تأسیس شده است. طرح های حمایتی بنیاد ملی نخبگان برای اجتماعات مختلف نخبگانی می باشد و این طرح های حمایتی عموماً ویرایش می شوند.

وی افزود: یکی از بزرگترین طرح‌ ها در حوزه دانش‌ آموزان، طرح شهاب است که به شناسایی و هدایت استعدادهای برتر دانش‌آموزان کمک می‌کند. این طرح با همکاری وزارت آموزش و پرورش اجرا می‌شود و از طریق فرم‌ های خاصی که معلمان به دانش ‌آموزان ارائه می ‌دهند، استعدادهای آن ‌ها شناسایی می‌شود. این شناسایی تنها به نمرات تحصیلی محدود نمی ‌شود و به استعدادهای خاص در زمینه‌ های مختلف توجه دارد.

طادی در ادامه به حوزه دانشجویان اشاره کرد و گفت: در این حوزه هم بنیاد ملی نخبگان طرح های حمایتی متعددی دارد که دو طرح مهم در این حوزه وجود دارد: یکی طرح توسعه فعالیت‌ های علمی و فرهنگی دانشجویان مستعد تحصیلی کشور( طرح شهید وزوایی)، که از طریق آن دانشجویان مستعد شناسایی و حمایت می ‌شوند که در سال جاری تا کنون تعداد 12 نفر از دانشجویان مستعد تحصیلی به عنوان برگزیدگان طرح شهید وزوایی معرفی شدند. و دیگری طرح شهید احمدی روشن که به حمایت از هسته‌ های علمی پژوهشی می ‌پردازد. این هسته‌ ها به حل مسائل واقعی جامعه می‌ پردازند و از حمایت‌ های مالی و آموزشی برخوردار می‌شوند.

رئیس بنیاد نخبگان استان همچنین به طرح جذب نخبگان در دستگاه‌ های اجرایی اشاره کرد و افزود: این طرح به فارغ ‌التحصیلان این امکان را می ‌دهد تا در دستگاه های اجرایی مشغول به کار شوند. این طرح با هدف استفاده از ظرفیت نخبگان برای ایجاد تغییرات مثبت در دستگاه‌ های دولتی طراحی شده است. در سال ‌های اخیر، فراخوان ‌هایی برای جذب نخبگان در ادارات برگزار شده که در این فراخوان ها تعداد زیادی از فارغ ‌التحصیلان ثبت ‌نام کرده اند و پس از ارزیابی، برگزیدگان طرح، در دستگاه های اجرای استان و خارج از استان مشغول به کار شده اند.

رئیس بنیاد نخبگان چهارمحال و بختیاری تأکید کرد: رؤسای ادارات و دستگاه ‌های اجرایی نقش مهمی در فرآیند جذب نخبگان دارند و باید با وزارت خانه های مربوطه رایزنی کنند تا سهمیه های استان‌ ها برای جذب نخبگان مشخص شود.

وی  گفت: برخی دستگاه‌ ها به دلیل غفلت یا عدم آگاهی از روش‌ها، نتوانسته‌اند از سهمیه‌ های تعیین‌شده برای جذب نخبگان استفاده کنند. در سال گذشته، حدود ۳۳ درخواست اجرایی ثبت شده که ۳۱ نفر در حال جذب هستند. امیدواری وجود دارد که در سال ‌های آینده، تعداد نخبگان بیشتری جذب دستگاه‌ های اجرایی شوند و این امر به کاهش مهاجرت نخبگان به استان های دیگر کمک کند. طادی افزود: فراخوان چهارم جذب نخبگان در دستگاه های اجرایی در شهریور ماه سال 1404 اعلام خواهد شد.

طادی به فعالیت ها و حمایت ‌های بنیاد نخبگان در زمینه‌ های علمی و پژوهشی اشاره کرد و اظهار داشت: بنیاد نخبگان استان از هسته های دانشجویی مسئله محور برای رفع چالش های استان حمایت می کند که این هسته ها با هدف افزایش سطح کیفی آموزش و تسهیل کسب تجربه در دنیای واقعی، با همکاری متقابل خبرگان علمی، شرکت ‌های صنعتی، مؤسسات پژوهشی و با حضور فعال دانشجویان مستعد و دانش‌ آموختگان برگزیده با راهبری اعضای هیئت علمی دانشگاه ها تشکیل می‌شود. در سال جاری دو هسته مسئله محور دانشجویی در استان تشکیل شده است.

بنیاد نخبگان استان در سال جاری نیز برای توانمندسازی دانشجویان مستعد تحصیلی با تشکیل هشت هسته استاد محور علمی فرهنگی از آنها حمایت کرده است.

وی افزود: طرح های حمایتی بنیاد ملی نخبگان برای اعضای هیئت علمی عبارتند از: طرح توسعه فعالیت استادیاران جوان      (مرحوم کاظمی آشتیانی)، طرح هسته های مسئله محور اعضای هیئت علمی( طرح شهید بهشتی) که به‌ منظور شبکه‌­ سازی میان اساتید برتر و نخبه و زمینه ‌­سازی برای اثرگذاری آن ­ها در حل مسائل و چالش‌­ های اساسی کشور، بنیاد ملی نخبگان از تشکیل هسته ‌های مسئله ‌محور اعضای هیئت علمی، حمایت کرده و از نتایج مطالعات آن ­ها برای اثرگذاری در حل مسائل مهم کشور پشتیبانی می­‌کند.

طادی در خصوص نقش بنیاد نخبگان در حوزه عارضه ‌یابی مشکلات و محدودیت های توسعه در چهارمحال و بختیاری افزود: بنیاد نخبگان بازوی کمکی در مسیر توسعه‌ یافتگی، کمک به رفع مشکلات موجود و بهبود وضعیت فعلی استان است و در این میان به تنهایی نمی‌تواند کاری از پیش ببرد و بخش خصوصی و دولتی باید از ظرفیت نخبگان استان استفاده کنند.

بنیاد نخبگان به دنبال حل مشکلات واقعی استان است و در این راستا از اساتید دانشگاهی برای مشارکت در پروژه ‌های پژوهشی حمایت می‌کند. با این حال، درخواست ‌های مسئله‌ محور در حوزه دانشجویی کم است و بنیاد تلاش دارد تا با حمایت‌ های مالی و تجهیزات، نخبگان را درگیر حل مسائل واقعی کند.

طادی در نهایت به تشکیل هیئت‌ های اندیشه ‌ورز در سه حوزه اقتصادی، عمران و محیط زیست اشاره کرد و افزود: هدف از تشکیل این هیئت ‌ها کمک به حل معضلات استان با استفاده از نخبگان است. این هیئت ‌ها به عنوان بازوی کمکی برای دستگاه‌ های اجرایی عمل می‌کنند. که در هر هیئت اندیشه ورز بیش از 10 نفر از افراد مستعد و نخبه در آن حوزه عضو هستند

وی تأکید کرد: بنیاد نخبگان به شناسایی نخبگان در مناطق دورافتاده نیز توجه دارد و بر اهمیت شناسایی دانش‌آموزان مستعد تأکید می‌کند. در این راستا، همکاری با معلمان و آموزش و پرورش برای شناسایی نخبگان ضروری است.

رئیس بنیاد نخبگان استان در آخر با انتقاد از اینکه مفاخر و نخبگان استان به خوبی به عموم جامعه معرفی نشده و در این خصوص غفلت شده است اظهار داشت: ظرفیت بنیاد نخبگان برای معرفی و شناساندن نخبگان به عموم مردم محدود است و انتظار می‌رود دستگاه‌ های فرهنگی و رسانه ‌ها در این خصوص همکاری و مشارکت کنند.

 

  • گروه خبری : گروه های مطالب,گروه های محتوا,گفتگو
  • کد خبر : 176033
مدیر سایت
خبرنگار

مدیر سایت