بستن
عبارت خود را درج و جهت جستجو "Enter" را بفشارید
EN
  • 1401/07/12 - 09:10
  • - تعداد بازدید: 501
  • - تعداد بازدیدکننده: 496
  • زمان مطالعه : 5 دقیقه
قائم مقام بنیاد ملی نخبگان در گفت‌وگو با ایرنا مطرح کرد:

شغل مناسب و پایدار زمینه ماندگاری و ایجاد انگیزه در نخبگان را فراهم می‌کند/ استقبال رتبه‌های برتر کنکور از شغل معلمی، اتفاقی مبارک برای کشور

ناصر باقری‌مقدم قائم مقام بنیاد ملی نخبگان گفت: به طور حتم یکی از مهمترین مشکلات نخبگان در کشورمان نداشتن شغل مناسب است و اگر بتوانیم شغل مناسب و پایدار را برای نخبگان کشور فراهم کنیم، این مهم بسیار می‌تواند در ماندگاری و ایجاد انگیزه در آنها موثر باشد.

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی بنیاد ملی نخبگان؛ با وجود اینکه با تلاش‌های بنیاد ملی نخبگان و پس از دو دهه هم‌اکنون تا حدودی شرایط استخدام و جذب نخبگان در دستگاه‌های اجرایی فراهم شده است اما قطع به یقین یکی از بخش‌هایی که به شکل هدفمند می‌تواند ضامن اثربخشی هرچه بیشتر جامعه نخبگان در کشور باشد، بخش آموزش پایه و نظام آموزش و پرورش است.

به گزارش ایرنا، وجود منابع انسانی نخبه به طورحتم یکی از ارزشمندترین سرمایه و دارایی های یک کشور برای پیشرفت و توسعه متوازن محسوب می شود و در این بین نظام آموزش عالی و البته آموزش و پرورش کشور برای تربیت هرچه بیشتر این سرمایه ارزنده از نقش بسیار اثرگذاری برخوردارند.

هرچند آموزش و پرورش در کشور به عنوان یک بستر و پایگاه اساسی در تربیت نخبگان محسوب می شود، اما به طور حتم تربیت و ورود هرچه بیشتر استعدادهای برتر به سیستم آموزشی کشور، نظام آموزشی پویا، به روز و البته هوشمند و سازگار با توسعه در بخش های مختلف را به دنبال خواهد داشت.

 

استقبال رتبه های برتر کنکور از شغل معلمی، اتفاقی مبارک برای کشور

 

البته با وجود اینکه با تلاش ها و رایزنی های بنیاد ملی نخبگان و پس از دو دهه هم اکنون تا حدودی شرایط استخدام و جذب نخبگان در دستگاه های اجرایی فراهم شده است، اما قطع به یقین یکی از بخش هایی که به طور حتم می تواند ضامن اثربخشی هرچه بیشتر جامعه نخبگان در کشور باشد، بخش آموزش پایه و نظام آموزش و پرورش کشوراست.

هرچند در طول سال های گذشته اقدامات بسیار اثرگذاری در حوزه زیست بوم نوآوری و فناوری کشور و ایجاد و توسعه بستر لازم برای جذب و فعالیت هرچه بیشتر نخبگان و متخصصان کشور به منظور حرکت به سمت تولید فناوری و اقتصاد دانش بنیان شکل گرفته است اما به طور حتم تربیت نسل جدید نخبه نیازمند استفاده از استعدادهای برتر برای بازتولید مجدد این نیروهای ارزشمند در کشور به صورت هدفمندتر است.

مسئله بسیار مهمی که با ناصر باقری مقدم قائم مقام بنیاد ملی نخبگان در میان گذاشته ایم و از این مقام مسوول ضرورت بکارگیری و جذب استعدادهای برتر و نخبگان در نظام آموزشی کشور و اقدامات این بنیاد را در این زمینه جویا شدیم.

 

استقبال رتبه های برتر کنکور از شغل معلمی، اتفاقی مبارک برای کشور

 

وی ضمن تاکید بر استفاده هرچه بهینه تر از استعدادهای برتر کشور در نظام آموزشی می گوید: خوشبختانه با تغییر رویه ای که در دانشگاه فرهنگیان رخ داده، اتفاق بسیار مثبتی رقم خورده است، به طوریکه در حال حاضر رتبه های سه و حتی دو رقمی کنکور در استان های مختلف به جای ثبت نام در دانشگاه های سطح یک کشور، دانشگاه فرهنگیان را برای ادامه تحصیل انتخاب می کنند.

باقری مقدم دلیل این مهم را فراهم کردن شرایط بسیار مناسب برای دانشجویان رتبه های برتر کنکور دانست و افزود: این افراد به محض ورود به دانشگاه فرهنگیان مشکل اشتغال آنها حل و فصل شده و از همان بدو ورود به این دانشگاه و در حین تحصیل به صورت ماهانه حقوق دریافت می کنند و شغل آنها نیز از سوی وزارت آموزش و پرورش تضمین شده است.

وی که با ایرنا گفت و گو می کرد، اظهار داشت: تصور می کنم در چند سال آینده با این تصمیمی که در دانشگاه فرهنگیان گرفته شده است، شاهد ورود افراد مستعد و درجه یک دانشگاه ها به حوزه آموزش و پرورش کشور خواهیم بود.

 

استقبال رتبه های برتر کنکور از شغل معلمی، اتفاقی مبارک برای کشور

وی در ادامه اذعان داشت: به طور حتم یکی از مهمترین مشکلات نخبگان در کشورمان نداشتن شغل مناسب است و اگر بتوانیم شغل مناسب و پایدار را برای نخبگان کشور فراهم کنیم، این مهم بسیار می تواند در ماندگاری و ایجاد انگیزه در آنها موثر باشد.

قائم مقام بنیاد ملی نخبگان همچنین اظهار کرد: در سال گذشته با رایزنی هایی که با ریاست محترم جمهور انجام گرفت، آیین نامه جذب و نگهداری سرمایه های انسانی نخبه را در دستگاه های اجرایی به تصویب رساندیم که این طرح تحت عنوان "جذب هزار نخبه در دستگاه های اجرایی" نام گذاری شد.

وی با اشاره به طراحی و راه اندازی یک سامانه برای ثبت نام نخبگان جهت استخدام در دستگاه های اجرایی کشور گفت: ما بلافاصله بعد از مصوبه اخیر دولت سامانه ای را در سایت بنیاد ملی نخبگان ایجاد کردیم و خوشبختانه در همان ۱۰ روز نخست حدود ۲ هزار و ۲۰۰ نفر ثبت نام کردند که از این عدد در مرحله نخست ۶۰۰ نفر انتخاب شدند و در حال حاضر ۴۰۰ نفر از این افراد با شاخص های بالا به سازمان امور اداری و استخدامی معرفی شده اند.

قائم مقام بنیاد ملی نخبگان اضافه کرد: پس از معرفی این افراد به سازمان امور اداری و استخدامی کشور یک دوره توانمندسازی توسط بنیاد ملی نخبگان برای آنها برگزار می شود که در ادامه و برای سال نخست جهت عقد قرارداد یکساله به دستگاه های دولتی معرفی می شوند.

 

استقبال رتبه های برتر کنکور از شغل معلمی، اتفاقی مبارک برای کشور

وی همچنین خبر داد: برای دومین بار در سال جاری سامانه ثبت نام نخبگان علاقمند به ورود به دستگاه های اجرایی باز شده است که تاکنون ۵ هزار و ۲۰۰ نفر در این فراخوان ثبت نام کرده اند.

۴۹ هزار و ۷۴۰ نخبه مشمول تسهیلات بنیاد ملی نخبگان 

قائم مقام بنیاد ملی نخبگان همچنین در ادامه در پاسخ به این سوال که آمار دقیق و تعداد نخبگان کشور چه تعدادی هستند نیز تصریح کرد: بر اساس آخرین آماری که در بانک اطلاعاتی ما وجود دارد نخبگانی که مشمول تسهیلات بنیاد شده اند ۴۹ هزار و ۷۴۰ نفر هستند که در حال حاضر به عنوان عضو هیئت علمی دانشگاه ها، شرکت های دانش بنیان، دستگاه های اجرایی یا به عنوان دانشجو فعالیت می کنند.

باقری مقدم اضافه کرد: البته این آمار جدا از دانش آموزان مستعدی است که بنیاد ملی نخبگان در طرحی تحت عنوان شهاب از آنها حمایت می کند.

  • گروه خبری : گروه های مطالب,گروه های محتوا,SlideShow,گفتگو,دیدگاه
  • کد خبر : 161404
مدیر سایت
خبرنگار

مدیر سایت

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید