بستن
عبارت خود را درج و جهت جستجو "Enter" را بفشارید
EN
  • 1402/04/17 - 07:10
  • - تعداد بازدید: 309
  • - تعداد بازدیدکننده: 306
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه
قائم‌مقام بنیاد ملی نخبگان خبر داد:

بنیاد ملی نخبگان از مستعدان و نخبگان جهان اسلام حمایت می‌کند/ نخبگان غیرایرانی صاحب کرسی‌های افتخاری می‌شوند

قائم‌مقام بنیاد ملی نخبگان از تدوین شیوه‎‌نامۀ «شناسایی و حمایت از مستعدان‌برتر و نخبگان غیرایرانی» با هدف الگوسازی و توسعۀ همکاری‌های متقابل خبر داد.

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی بنیاد ملی نخبگان؛ ناصر باقری‌مقدم؛ قائم‌مقام بنیاد ملی نخبگان با اشاره به اجرایی شدن آیین‌نامه حمایت از اجتماع نخبگان غیرایرانی، گفت: به منظور جذب و بهره‌مندی از دانش و تخصص مستعدان برتر و نخبگان غیرایرانی، به‌خصوص جهان اسلام و نخبگان حق‌طلب عالم در حوزه‌های مختلف، شیوه‎‌نامۀ «شناسایی و حمایت از مستعدان برتر و نخبگان غیرایرانی» با هدف الگوسازی و توسعۀ همکاری‌های متقابل و هم‌افزایی آنان، تدوین و تصویب شده است.

وی با بیان ضرورت بهره‌مندی از دانش و تخصص مستعدان برتر و نخبگان غیرایرانی در راستای آرمان‌های نظام مقدس جمهوری اسلامی و تأمین منافع ملّی گفت: هدایت و توانمندسازی مستعدان برتر غیرایرانی برای اثرگذاری در زمینۀ تخصصی خود؛ شناسایی، رصد، شبکه سازی و گردش سرآمدان و نخبگان عدالت‌طلب جهان به‌ویژه جهان اسلام و علاقه‌مند به جمهوری اسلامی ایران از جمله مهمترین اهداف این برنامه است.

قائم مقام بنیاد ملی نخبگان ادامه داد: در این طرح گسترش زمینۀ اثرگذاری و تعاملات سرآمدان و نخبگان غیرایرانی در دستیابی به مرجعیت علمی و همچنین تسهیل همکاری آنان و مراکز علمی و تحقیقاتی در جهت رفع نیازها در حوزه‌های مختلف علمی، فناورانه، نوآورانه، ادبی، هنری، فرهنگی، اجتماعی و مدیریتی برای نیل به تمدن نوین اسلامی مد نظر است.

باقری‌مقدم، معرفی دستاوردها در حوزه‌های مختلف علمی، فناورانه، نوآورانه، ادبی، هنری، فرهنگی، اجتماعی و مدیریتی قرآنی جهان اسلام به‌منظور الگوسازی و الهام‌بخشی را از دیگر اهداف این برنامه توصیف کرد.

تشکیل کارگروه‌های تخصصی شناسایی مستعدان‌برتر و نخبگان غیرایرانی

قائم‌مقام بنیاد ملی نخبگان اظهار داشت: طبق این شیوه‌نامه مستعدان برتر براساس مجموع فعالیت‌های «آموزشی»، «پژوهشی»، «فناورانه، نوآورانه و صنعتی»، «مدیریتی، فرهنگی و هنری» و یا «برگزیده شدن در رویدادهای معتبر» انتخاب می‌شوند. نخبگان نیز در چهار حوزه «آموزش»، «پژوهش»، «فناوری، نوآوری و کارآفرینی» و همچنین «فرهنگ، ادب، هنر و مدیریت» گروه‌بندی شده‌اند.

وی اضافه کرد: برای بررسی تخصصی درخواست‌های دریافتی در حوزه‌های مختلف، «کارگروه‌های تخصصی شناسایی مستعدان برتر و نخبگان غیرایرانی» متشکل از معاون سرآمدان (رئیس کارگروه ویژۀ سرآمدان و نخبگان غیرایرانی)، معاون آینده‌سازان (رئیس کارگروه ویژۀ مستعدان برتر غیرایرانی)، مدیرکل دفتر توسعۀ اثربخشی و اثرگذاری بنیاد ملّی (دبیر کارگروه ویژۀ سرآمدان و نخبگان غیرایرانی)، مدیرکل دفتر شناسایی و توانمندسازی آینده‌سازان بنیاد ملّی (دبیر کارگروه ویژۀ مستعدان برتر غیرایرانی) و همچنین سه صاحب‌نظر برجستۀ علمی/ تخصصی در هر گروه تخصصی، تشکیل می‌شود.

باقری‌مقدم با اشاره به اینکه این کارگروه‌ها علاوه بر دریافت درخواست‌ها و ارزیابی اولیة آنها، وظیفه تطبیق مدارک با مقررات و امتیازدهی آن‌ها بر اساس جداول شیوه ‎نامه را برعهده دارند، افزود: بررسی سوابق و مستندات افراد معرفی شده از سوی صاحب‌نظران برجسته یا نهادهای بین‌المللی و اسلامی، انتخاب افراد واجد شرایط براساس امتیازهای کسب‌شده در دو ردۀ «مستعد برتر» و «نخبه» و ارائه نتایج به شورای راهبری از دیگر وظایف کارگروه هاست.

حمایت از مؤسسات علمی میزبان

وی همچنین، تعیین تسهیلات متناسب با هر برگزیده، بررسی و تأیید مدارک و مستندات مرتبط با بهره‌مندی آنان از تسهیلات و همچنین ارائه گزارش‌های دوره‌ای از فرایند ارزیابی و رتبه‌بندی افراد به شورای راهبری را نیز از دیگر وظایف کارگروه‌های تخصصی برشمرد.

قائم‌مقام بنیاد ملی نخبگان یادآور شد: بر اساس این شیوه‌نامه، نخبگان غیرایرانی صاحب کرسی‌های افتخاری با عناوین «کرسی‌ آموزش»، «کرسی پژوهش»، «کرسی فناوری، نوآوری و کارآفرینی» و «کرسی فرهنگ، ادب، هنر و مدیریت» می‌شوند و به تبع آن علاوه بر دریافت لوح تقدیر و هدیه نقدی، می‌توانند از تسهیلات اقامت در یکی از مؤسسه‌های میزبان، فرصت مطالعاتی داخل و جذب در مراکز تحقیقاتی و آموزشی، بهره‌مند شوند.

وی با بیان اینکه، بنیاد ملی نخبگان هریک از مؤسسات علمی، پژوهشی، فناوری و فرهنگی داخل کشور که میزبان برگزیدگان برای همکاری و فعالیت‌های آموزشی، پژوهشی، فناورانه، هنری و فرهنگی باشند را نیز حمایت می‌کند، گفت: میزبان موظف است زمینۀ لازم برای اثربخشی برگزیده و نیز شبکه سازی با نهاد مبدأ برگزیده را ایجاد کند. همچنین تکریم و الگوسازی از برگزیده نیز بر عهدۀ مؤسسۀ میزبان با همکاری بنیاد ملّی (و بنیادهای نخبگان استانی) است.


ما را در شبکه‌های اجتماعی به آدرس bmnirann@ دنبال کنید.

برای اطلاع از طرح‌های بنیاد ملی نخبگان اینجا کلیککنید.

  • گروه خبری : گروه های مطالب,گروه های محتوا,گفتگو,دیدگاه
  • کد خبر : 166298
مدیر سایت
خبرنگار

مدیر سایت

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید