بستن
عبارت خود را درج و جهت جستجو "Enter" را بفشارید
EN
  • 1401/07/24 - 13:11
  • - تعداد بازدید: 387
  • - تعداد بازدیدکننده: 381
  • زمان مطالعه : 5 دقیقه
قائم مقام بنیاد ملی نخبگان:

اثربخشی نخبگان در فرآیندهای مدیریتی و اجتماعی زمینه اشتغال آنها در کشور را فراهم می‌کند/ بسترسازی برای ارائه تسهیلات حمایتی به مستعدان‌برتر در روستاها

قائم مقام بنیاد ملی نخبگان گفت: با توجه به ظرفیت‌های کشور، به فکر اثربخشی نخبگان در فرآیندهای مدیریتی و امور اجتماعی هستیم که این می‌تواند زمینه اشتغال ایشان را در کشور فراهم کند.

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی بنیاد ملی نخبگان، دکتر ناصر باقری‌مقدم قائم مقام بنیاد ملی نخبگان در نشست خبری دوازدهمین همایش ملی نخبگان با شعار حکمرانی نخبگان؛ سرآمدی ایران» که در محل بنیاد ملی نخبگان برگزار شد، گفت: ما در این همایش به دنبال این هستیم که چگونگی در دست گرفتن مدیریت تحولات کشور توسط نخبگان بر اساس فرموده رهبری را بررسی و تسهیل کنیم.

قائم مقام بنیاد ملی نخبگان با بیان اینکه درصددیم بر اساس برنامه‌های مختلفی ذیل بنیاد ملی نخبگان استعدادهای برتر بیشتری را شناسایی کنیم؛ گفت: قرار است این برنامه‌ها طی سه سال اجرایی شود تا تعداد بیشتری از نخبگان مورد شناسایی و بازشناسایی قرار گیرند. افزایش تعداد نخبگان و شناسایی آنها به این معنی نیست که استانداردها در نظر گرفته نمی‌شود بلکه این اقدام بر اساس معیارهای تعریف شده انجام می‌گیرد.

وی با بیان اینکه برای افزایش جامعه نخبگانی دو راهکار وجود دارد، ادامه داد: یکسری از نخبگان در کشور هستند که هنوز شناسایی نشده اند و ظرفیت‌های علمی، هنری، صنعتی، کارآفرینی و … آنها هنوز مورد شناسایی قرار نگرفته است؛ وظیفه بنیاد شناسایی چنین افرادی است که پیشتر به آن اشاره کردیم، و برنامه‌هایی برای این منظور مدنظر قرار داده ایم.

باقری مقدم با اشاره به راهکار دوم افزایش جامعه نخبگانی گفت: باید بر اساس برنامه‌ای شیوه‌های شناسایی را تنوع بخشی کنیم؛ اکنون روش‌های شناسایی نخبگان علمی در بنیاد فراهم بوده اما باید به این فکر کنیم در تمام ساحت‌ها این نخبگان و استعدادهای برتر شناسایی شوند.

وی اظهار داشت: مثلاً شناسایی نخبگان رسانه، شناسایی نخبگان حوزه‌های مدیریت، کارآفرینی، صنعتی، هنری، قرآنی و … در دستور کار بنیاد قرار گرفته زیرا در این حوزه‌ها افراد مؤثری وجود دارند که تاکنون شناسایی نشده اند.

باقری مقدم با بیان اینکه براساس تأکیدات رهبری این نخبگان در جامعه می‌توانند نقش آفرینی کنند، گفت: با توجه به ظرفیت‌های کشور ما به فکر اثربخشی نخبگان در فرآیندهای مدیریتی و امور اجتماع به وسیله نخبگان کشور هستیم که این می‌تواند زمینه اشتغال نخبگان در کشور را فراهم کند.

وی با بیان اینکه این اشتغال بر اساس فرموده مقام معظم رهبری می‌تواند در زمینه حل مسائل کشور باشد، گفت: همچنین این نخبگان و مستعدان برتر می‌توانند در بخش‌های خصوصی نقش آفرینی کنند.

باقری مقدم با تاکید بر اینکه توجه به نخبگان بخش علوم انسانی و علوم پایه نیز از محورهای فعالیت‌های بنیاد ملی نخبگان به شمار می‌رود، گفت: ما نیازمند مکانیزم‌های جدیدی هستیم که بتوانیم برخی از مسائل پایه‌ای کشور را به واسطه نخبگان علوم انسانی و پایه برطرف کنیم. این اقدام می‌تواند به واسطه حمایت از نخبگان در این عرصه انجام گیرد.

وی تاکید کرد: برخی از این نخبگان در حوزه‌های مختلف نمی‌توانند در قالب شرکت‌های دانش بنیان فعالیت کنند و به نوعی این شرکت‌ها بستر مناسبی برای فعالیت چنین نخبه‌هایی خصوصاً در حوزه ریاضی و فیزیک نیست از این رو ما درصدد هستیم بستری فراهم کنیم که آیندگان در این زمینه‌ها بتوانند همچون نخبگان علم و فناوری فعالیت کنند.

باقری مقدم با بیان اینکه همچنین رشته‌های جامعه شناسی، فلسفه، علوم انسانی نیز از حوزه‌های مورد توجه بنیاد ملی نخبگان به شمار می‌رود، گفت: همچنین توجه ویژه به روش‌های مختلف بازگشت نخبگان از دیگر اقدامات بنیاد ملی نخبگان محسوب می‌شود.

وی با تاکید بر اینکه مهاجرت نخبگانی تنها مختص ایران نیست و در کشورهای دیگر این اقدام انجام می‌گیرد، گفت: نکته مورد اهمیت گردش نخبگانی است زیرا ما تشویق و کمک می‌کنیم که این نخبگان برای فرصت‌های مطالعاتی و تحقیقات به خارج از کشور اعزام شوند اما باید زمینه بازگشت این نخبگان را به صورت دائم و موقت در قالب پروژه‌های تحقیقاتی و جذب و به کارگیری آنها در هیأت علمی فراهم کنیم.

قائم مقام بنیاد ملی نخبگان با بیان اینکه درصدد هستیم که در دولت سیزدهم بتوانیم اقدامات بنیاد ملی نخبگان را در این زمینه‌ها رشد و توسعه بدهیم، گفت: از ابتدای امسال نسبت به سال شروع فعالیت بنیاد ملی نخبگان حجم فعالیت این نهاد چهار برابر شده است. اگر قرار باشد به اهداف مان دست یابیم و یک میلیون نخبه را در کشور داشته باشیم باید این فعالیت‌ها به صورت تصاعدی افزایش یابد.

وی در ادامه خاطرنشان کرد: توجه به راهبردهای دولت سیزدهم از جمله اقداماتی است که در بنیاد ملی نخبگان به آن توجه می‌شود، یکی از آنها مردمی سازی و دیگری عدالت است.

وی گفت: استفاده از نهادهای میانجی در اجرای برنامه‌های بنیاد ملی نخبگان را در راستای محور مردمی سازی در دستور کار قرار داده ایم.

قائم مقام بنیاد ملی نخبگان همچنین با اشاره به محور دوم راهبردهای دولت که «عدالت» است، گفت: در راستای این موضوع بنا داریم به مناطق محروم توجه ویژه ای داشته باشیم و طرح شهاب را با قدرت بیشتری اجرایی سازی کنیم.

باقری مقدم با بیان اینکه دو محور دیگر را برای کمک به مستعدان برتر در روستاها در نظر داریم، گفت: تسهیلات حمایتی برای مستعدان برتر در روستاها اختصاص داده ایم.

وی با بیان اینکه البته ۱۰ هزار درخواست همکاری از سوی ایرانیان غیرمقیم برای همکاری به بنیاد ملی نخبگان شده است، گفت: ما تسهیلات مختلفی برای فعالیت آنها در کشور ارائه می‌دهیم، از این ۱۰ هزار نفر ۲۷۰۰ نفر به صورت دائم در کشور فعالیت می‌کنند و مابقی به صورت موقت در قالب ورک شاپ هایی در کشورمان مشغول به کار هستند.

اجرای طرح هزار توسط بنیاد ملی نخبگان با کمک دولت

قائم مقام بنیاد ملی نخبگان با اشاره به طرح هزار در بنیاد ملی نخبگان گفت: بازگشت هزار نفر از نخبگان غیرمقیم به کشور، ایجاد هزار واحد مسکونی برای نخبگان، تربیت هزار دانشمند علوم پایه و انسانی جزو بنیاد ملی نخبگان بوده که قرار است با کمک دولت اجرایی شود.

وی با بیان اینکه در طرح ایجاد هزار واحد مسکونی برای نخبگان قرار است برای هر هزار واحد سه سال زمان بگذاریم، گفت: همچنین برای تربیت هزار دانشمند علوم پایه و انسانی بنا داریم دانش آموزان برتر را شناسایی کنیم و طی ده سال تا مقطع دکتری به آنها تسهیلاتی پرداخت کنیم.

  • گروه خبری : گروه های مطالب,گروه های محتوا,گفتگو,دیدگاه
  • کد خبر : 161562
مدیر سایت
خبرنگار

مدیر سایت

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید