با همکاری بنیاد ملی نخبگان/
جایزه ملی «آبادینو» به نخبگان و پژوهشگران اعطا میشود
جایزه ملی «آبادینو» با همکاری بنیاد ملی نخبگان، در چهار بخش «شرکتهای دانشبنیان، خلاق و فناور»، «اساتید، نخبگان و پژوهشگران»، «مسئولیت اجتماعی(وقف فناورانه)» و «گروهها و نهادهای مردمی و جهادی» اعطا میشود.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی بنیاد ملی نخبگان؛ جایزه ملی آبادیران با عنوان «آبادینو» در ذیل برنامه آبادیران و با هدف شناسایی و معرفی بهترین بازیگران زیست بوم نوآوری و فناوری در حوزه آبادانی ایران، توسعه و ترویج خدمات و راهکارهای برتر توسعه یافته در زمینه رفع محرومیت در کشور، ارتقای آگاهی جامعه نسبت به توانمندی های دانش بنیانها در زمینه رفع مسائل و چالش های ملی، الگو سازی و ایجاد انگیزه برای بازیگران و شرکت های فعال و بهبود کیفیت زندگی ایرانیان از مسیر ایجاد بستری برای رفع مسائل و چالش های بومی به کمک راهکارهای فناورانه و نوآورانه اعطا میشود.
مخاطبان این جایزه در چهار بخش «شرکت های دانش بنیان، خلاق و فناور»، «اساتید، نخبگان و پژوهشگران»، «مسئولیت اجتماعی (وقف فناورانه)» و «گروه ها و نهادهای مردمی و جهادی» خواهند بود.
«محورهای اصلی جایزه در بخش شرکت های دانش بنیان، خلاق و فناور شامل «فناوری های نرم آموزشی و خدماتی»، «ماشینآلات کوچک مقیاس»، «سلامت، بهداشت و توانبخشی»، «مسکن و زیرساخت» و «کشاورزی، دامپروری و شیلات» است.
از معیارها و شاخص های مهم در بخش شرکت های دانش بنیان به مواردی همچون تعداد پروژه های اجرا شده در مناطق محروم، میزان اشتغال زایی مستقیم و غیرمستقیم در مناطق محروم و غیرمحروم، میزان سرمایه جذب شده در راستای اجرای پروژه های محرومیت زدایی، حضور در نمایشگاه آبادیران و ... می توان اشاره کرد.
همچنین معیارها و شاخص ها مهم در بخش اساتید، نخبگان و پژوهشگران مواردی همچون تعداد پایان نامه ها و مقاله های مرتبط، تشکیل هستههای مساله محور، تعداد طرح های تحقیقاتی، تعداد پروژه های انجام شده در مناطق محروم و ... است.
جایزه در نظر گرفته شده در پنج بخش اعم از «شرکتهای دانش بنیان، خلاق و فناور» (در هر یک از پنج محور)، «اساتید»، «نخبگان»، «گروه ها و نهادهای مردمی» و «شرکت های بزرگ و سرمایه گذار» تخصیص خواهد یافت.
«در بخش شرکت های دانش بنیان تنها شرکت هایی که رتبه اول را کسب میکنند و در بخش اساتید، نخبگان، گروهها و نهادهای مردمی، رتبه های اول، دوم و سوم مشمول این جایزه هستند و از مابقی صرفا تقدیر به عمل خواهد آمد.
جایزه شرکت ها سه میلیارد تومان، جایزه گروه های مردمی یک و نیم میلیارد، اساتید یک میلیارد و نخبگان ۵۰۰ میلیون تومان خواهد بود و مجموعا شش میلیارد تومان جایزه اعطا می شود که این مقدار، توسط نهادهای متولی پرداخت می شود و معاونت علمی، هزینه اجرایی را رویداد را به طور کامل بر عهده خواهد داشت.
اوایل دی ماه سال جاری اختتامیه جایزه خواهد بود و فراخوان آن ۱۵ مهر آغاز شده و متقاضیان می توانند تا اواخر آذر ایده های خود را ارسال کنند.
در سایر استانهای کشور نیز، استان های یزد (اواخر دی ماه)، اصفهان (اوایل بهمن)، کرمانشاه (دهه فجر) و خراسان رضوی (تا پایان سال) از استان های مد نظر برای برگزاری این رویداد ملی هستند.
شایان ذکر است، برنامه آبادیران به همت معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری و با همکاری بنیاد ملی نخبگان، کمیته امداد امام خمینی (ره)، بنیاد مستضعفان انقلاب اسلامی، سازمان بسیج دانشجویی، صندوق نوآوری و شکوفایی، بسیج سازندگی، بنیاد علوی، ستاد اجرایی فرمان امام(ره) و ... دغدغه محروم زدایی را در اکنون و امروز جامعه دنبال میکند اما آنچه این برنامه ملی را از دیگر برنامه های این چنینی، متمایز می کند، نگاه فناورانه به زدودن محرومیت ها و میدان دادن به اهالی فناور برای رفع این تنگناها است.
این برنامه ملی در اولین گام خود، اواخر خرداد ماه سال جاری، نمایشگاه آبادیران را در مصلی بزرگ امام خمینی تهران برگزار کرد. رویدادی ملی که توانست حدود 300 شرکت دانش بنیان را با خود همراه کند و جریان محرومیتزدایی را با تکیه بر زیستبوم نوآوری و فناوری کلید بزند.
نظر دهید