نخستین همایش ملی گفتگوی نخبگان برگزار شد
تقدیر از استاندار چهارمحال و بختیاری و هیئت اندیشه ورز نخبگانی استان
نخستین همایش ملی گفتگوی نخبگان با حضور مسئولان بنیاد ملی نخبگان، وزارت کشور و جمعی از اعضا و دبیران هیئت های اندیشه ورز از سراسر کشور در محل وزارت کشور برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی بنیاد نخبگان چهارمحال و بختیاری:
نخستین همایش ملی گفتگوی نخبگان با شعار «خیزش علمی برای حل مسائل کشور» به همت بنیاد ملی نخبگان و وزارت کشور با حضور روحالله دهقانی فیروزآبادی معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری و رئیس بنیاد ملی نخبگان، احمد وحیدی وزیر کشور، سید سلمان سیدافقهی قائم مقام بنیاد ملی نخبگان و جمعی دیگر از مسئولان، استانداران و اعضای هیئت های اندیشه ورز از سراسر کشور در وزارت کشور برگزار شد.
در ابتدا یاسین کیخا معاون سرآمدان و نخبگان بنیاد ملی نخبگان ضمن بیان چرایی برگزاری این همایش، معرفی طرح ملی گفتگوی نخبگان و ارائه پیشنهاداتی به هیئت های اندیشه ورز برای دوام فعالیت ها، گفت: دغدغه اصلی ما برای تشکیل هیئت های اندیشه ورز این بود که این هیئت ها پایدار باشند و ایده، محتوا، خروجی جلسات و مصوبات ایشان قابل اجرا و بهره برداری باشد؛ چرا که در صورتی که این تولیدات در چهار دیواری اتاق فکر هیئت ها باقی بماند، به منحل شدن هیئت و بی اثر شدن آن منجر خواهد شد.
در ادامه کلیپی از بیانات مقام معظم رهبری در باب اهمیت تشکیل هیئت های اندیشه ورز برای حاضرین در همایش پخش شد.
سپس سیدسلمان سیدافقهی قائم مقام بنیاد ملی نخبگان در این مراسم به ارائه گزارش پیشرفت کار شیوه نامه هیئت های اندیشه ورز و برنامه پیش روی بنیاد ملی نخبگان برای تقسیم کار ملی در تعاملات برای حل مساله در سطح ملی و استانی پرداخت.
قائم مقام بنیاد ملی نخبگان در بخشی از سخنان خود با تأکید بر اینکه شنیدن صدای نخبگان باعث ایجاد حس ارزش و اثربخشی در آنها میشود و این امر می تواند بسیاری از مشکلات را حل کند، گفت: درخواست ما از وزیر کشور و استانداری ها این است که رؤسای بنیادهای استانی، عضو شورای برنامه ریزی استان ها باشند.
بخش دیگری از این مراسم به سخنرانی دبیران هیئت های اندیشه ورز درباره یافته های نوآورانه به خصوص در زمینه ساز و کار همکاری با وزارت کشور اختصاص یافت و در این قسمت سجاد انتشاری از اصفهان، بیژن آل ابراهیم از چهارمحال و بختیاری، زهرا جمیلی از خراسان شمالی و حبیب اله سالار زهی از سیستان و بلوچستان به ایراد سخنرانی پرداختند.
در ادامه روح اله دهقانی فیروزآبادی معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رئیس جمهور و رئیس بنیاد ملی نخبگان در این نشست با اشاره به تعریف مقام معظم رهبری از نخبگی و برخاستن نخبه از تمامی اقشار کشور، عنوان کرد: از نگاه بنیاد ملی نخبگان در دوره جدید همان تعریفی است که رهبر فرزانه انقلاب اسلامی اشاره فرمودند و نخبه استعدادی است که با تلاش، پشتکار ویژه و مدد الهی برای کشورش و در مسیر اسلام و انقلاب و ایران، تأثیرگذار میشود. اگر فردی از این معیارها در کنار یکدیگر برخوردار باشد در زمره نخبگان جامعه قرار میگیرد.
دهقانی، با بیان این که ملاک نخبگی بر مبنای این تعریف، صرفاً دانشگاهی بودن نیست افزود: نخبگی منحصر به یک صنف، حوزه یا فعالیت خاص نیست. تلاش داریم نخبگی به حوزه های دیگر هم تسری پیدا کند.
دهقانی، شکلگیری هیئت های اندیشه ورز را گامی در راستای ایجاد میدان و مجال بیان نظر و اثرمندی نخبه دانست و افزود: اگر می خواهیم برای نخبه واقعی میدان عمل ایجاد کنیم باید مجال بیان دیدگاه ها، ایده ها و نظرات و نیز فرصت رسیدن این دیدگاه ها به عرصه حکمرانی را فراهم کنیم. هیئت های اندیشه ورز از راهکارهای اثربخش برای تحقق این مهم است و با تشکیل این هیئت ها در استان های سراسر کشور، ضمن آن که نخبه با مسائل استان درگیر می شود و در جریان حل آن قرار میگیرد، افق نگاه گسترده تر و واقعیتری به عرصه اجرا پیدا کرده و فرصت بیان نگاه و تأثیرگذاری پیدا می کند.
دهقانی با اشاره به این که بنیاد ملی نخبگان، حلقه وصل ایده های جامعه نخبگانی با عرصه حکمرانی است، تأکید کرد: بنیاد یک نهاد اداری نیست بلکه باشگاهی برای ایجاد مجال تأثیرگذاری نخبگان و محل حضور نخبه ها است.
در ادامه احمد وحیدی وزیر کشور توجه به توان نخبگانی را در راستای حل مسائل کشور امری ضروری برشمرد و لزوم همکاری های بین دستگاهی در اجرای ایده های نخبگانی را مورد تاکید قرار داد.
در این مراسم ضمن تقدیر از سه همکار برگزیده طرح های بنیاد ملی نخبگان در همکاری با وزارت کشور و تقدیر از یک هیئت اندیشه ورز از هر استان از علیرضا قاسمی فرزاد استاندار همدان، غلامعلی حیدری استاندار چهارمحال و بختیاری، مهران فاطمی استاندار یزد، سیدعلی احمدزاده استاندار کهگیلویه و بویراحمد و یعقوبعلی نظری استاندار خراسان رضوی به عنوان استانداران پیشرو در همکاری با هیئت های اندیشه ورزی نخبگانی تقدیر شد.
شایان ذکر است، شبکه سازی بین دبیران هیئت های اندیشه ورزی و مدیران اندیشکده های از اهداف این همایش بود.