برگزاری نشست هم اندیشی جمعی از نخبگان و مستعدان برتر با استاندار چهارمحال و بختیاری
نشست هم اندیشی نخبگان و مستعدان برتر جهت رفع موانع و مشکلات دستگاه های اجرایی با حضور استاندار، رئیس بنیاد نخبگان و دبیر هیئت های اندیشه ورز نخبگانی، در استانداری برگزار شد
به گزارش روابط عمومی بنیاد نخبگان استان چهارمحال و بختیاری:
در این نشست یعقوب طادی رئیس بنیاد نخبگان استان گفت: بنیاد نخبگان بر اساس چهار موضوع نخبه شناسی، نخبه پروری، نخبه گزینی و نخبه گماری عمل میکند اگر چه در سال های قبل در هر دوره ای یکی از این مؤلفه ها تقویت و حمایت میشد ولی هم اکنون با ایجاد مسیر پیوسته نخبگی، هر چهار مؤلفه گفته شده پوشش داده میشود.
وی افزود: تا کنون بیشترین تمرکز حمایتی و هدایتی در بحث علمی بوده است و بسیاری از نخبگان ورزشی، مهارتی، ادبی و هنری در مرحله اول نادیده گرفته میشدند.
طادی با اشاره به تعریف نخبه، اضافه کرد: اگر شخصی دارای استعداد ذاتی همراه با یک تخصص یا مهارت باشد، تبدیل به یک فرد مستعد برتر میشود و برای نخبه شدن باید در جامعه اثر مثبت داشته باشد.
وی بیان کرد: نخبگان بیشتر نقش حمایت کننده را دارند که باید از آنان به عنوان راهبر استفاده شود.
رئیس بنیاد نخبگان چهارمحال و بختیاری خاطرنشان کرد تمام طرح های حمایتی از نخبگان طراحی و در مجموع به یک طرح مسیر نخبگی تبدیل شده است. بنیاد ملی نخبگان با هدف شناسایی، رشد و تعالی استعدادهای برتر و نخبگان در دو ساحت فردی و گروهی اقدام به تدوین و اجرای طرح پیوسته مسیر نخبگی کرده است که در این فرایند یک استاد راهبر همراه دانشجو خواهد بود و با توجه به نیاز کشور، رشته تحصیلی و علایق و توانمندی های دانشجو مسیر نخبگی را در چهار سرفصل تحصیلی، علمی- تخصصی، مهارتی- فرهنگی و اجتماعی تعریف میکند.
در ادامه نخبگان و مستعدان برتر ضمن مطرح کردن پیشنهاد هایی در خصوص رفع موانع و مشکلات دستگاه های اجرایی، درخواست های خود را برای تاثیر گذاری بهتر و بیشتر نخبگان در جامعه جهت مرتفع شدن معضلات کشور به استاندار ارائه نمودند.
غلامعلی حیدری استاندار چهارمحال و بختیاری در نشست با تعدادی از نخبگان استان تاکید کرد: رهبر معظم انقلاب اسلامی و رئیسجمهور در خصوص ضرورت حمایت و بها دادن به جامعه نخبگانی تأکید فراوان دارند.
وی افزود: بنیاد ملی نخبگان باید با برنامهریزی و سیاستگذاری صحیح در بحث های شناسایی، حمایت، جذب، حفظ و پشتیبانی نخبگان همت ویژه داشته باشد.
حیدری تصریح کرد: حمایت های بنیاد نخبگان باید به ارتقای جایگاه علمی، فناوری و اقتصادی ایران در منطقه و دنیا منجر شود که رسیدن به این جایگاه با تسهیل و به کارگیری از سرآمدان در عرصه های مختلف امکانپذیر است.
وی با اشاره به استفاده از ظرفیت نخبگان در جامعه، افزود: نخبگان در حکم پیشران های جامعه هستند، اگر بخواهیم مشکلات جامعه به صورت ریشه ای حل شود باید حمایت و استفاده از ظرفیت نخبگان را در اولویت کار قرار دهیم در این خصوص بنیاد نخبگان باید مستعدان برتر کشور را به سمت و سوی تأثیرگذاری بیشتر و بهتر در حوزه تخصصی، روان سازی مسیر به کارگیری، الگوسازی از سرآمدان و نخبگان، طراحی ایستگاه های مختلف برای سپری کردن مسیر نخبگی و رسیدن به مرحله تأثیرگذاری هدایت کند.
حیدری با اشاره به حمایت بنیاد نخبگان به صورت یک چتر فراگیر از همه حوزه ها، اضافه کرد: شناسایی و پشتیبانی از دانش آموزان نخبه، دانشجویان مستعد، دانش آموختگان برتر دانشگاهی و مخترعان برگزیده در حوزه های تخصصی از وظایف بنیاد ملی نخبگان است.
وی بیان کرد: مهاجرت نخبگان به دیگر استان ها از مهم ترین مشکلات چهارمحال و بختیاری است که می بایستی با برنامه ریزی های صحیح و کاربردی از مهاجرت آنان جلوگیری شود.
استاندار چهارمحال و بختیاری تصریح کرد: نخبگان باید با همکاری دستگاه های تخصصی این استان را به صورت علمی و فناورانه اداره کنند تا تحولی جدی رخ دهد. وی عنوان کرد: شناسایی و تکریم نخبگان باعث فرهنگ سازی در جامعه میشود که بنیاد نخبگان این کار را به عنوان یک برنامه جدی باید در اولویت قرار دهد.
وی افزود: برای استفاده ازظرفیت نخبگان باید نشست های تخصصی در حوزه های فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی و عمرانی با حضور نخبگان و مدیران دستگاه های اجرایی مرتبط در استان برگزار شود تا ضمن ایجاد خود باوری در نیروهای جوان و ایده پرداز، عدم اعتماد به نفس نیروهای جوان استان چهارمحال و بختیاری که از آفت های این استان است مرتفع گردد.
حیدری اضافه کرد: بسیار واضح است که برای اداره کشور و استان نیازمند برخورداری از ایده های جدید و فناورانه هستیم که بنیاد نخبگان می تواند ما را در این مسیر کمک نماید.
نظر دهید