بستن
عبارت خود را درج و جهت جستجو "Enter" را بفشارید
EN
  • 1402/02/12 - 10:19
  • - تعداد بازدید: 340
  • - تعداد بازدیدکننده: 336
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه
سرپرست دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در بنیاد ملی نخبگان:

گفتمان‌سازی نخبگانی در مدیریت تحولات کشور یک توسعه کمی و کیفی است

سرپرست دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در بنیاد ملی نخبگان، گفتمان‌سازی نخبه و نخبگی در مدیریت تحولات کشوری را یک توسعه کمی و کیفی دانست و گفت: برای تحقق این امر باید جلسات گفتگوی نخبگان با مسئولان و مدیران ارشد در سطح استانی و ملی برگزار شود.

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی بنیاد ملی نخبگان؛ حجت‌الاسلام سعید کرمی در سی‌وپنجمین نشست روسای بنیادهای نخبگان استانی که در مشهد برگزار شد، اظهار کرد: با سیستم کارمندی توان جمع آوری نخبگان در کشور را نخواهیم داشت و بهترین عامل کمک‌کننده در این مسیر خود نخبگان هستند. باید از نخبگان برای شناسایی بهتر استفاده کنیم، زیرا آنان دارای ظرفیت‌های علمی، تعلیمی، تربیتی و فرهنگی هستند و در این مسیر بهتر می‌توانند عمل کنند.

وی ریشه و پایه اساسی پرورش نخبگان را در آموزش و پرورش دانست و افزود: پس از گزینش و انتخاب در میان نخبگان و طبقه‌بندی آنان از میان استعدادهای برتر، باید اقداماتی در راستای نگهداری و ارتقای سطح علمی نخبگان انجام شود. بدین منظور اگر امروز در رتبه دهم قرار گرفته‌ایم، باید تلاش کنیم با ارتقا و پیشرفت سطح علمی نخبگان در آینده‌ای نه چندان دور به رتبه اول دست یابیم.

رئیس دفتر نهاد نمایندگی رهبری در بنیاد ملی نخبگان ادامه داد: برای موفقیت در بالابردن سطح علمی نخبگان، نیازمند شبکه‌سازی و ایجاد چرخه نخبه‌سازی هستیم. برای ورود به این‌ عرصه لازم است از خود نخبگان به عنوان سرشبکه استفاده کنیم، زیرا هر نخبه می‌تواند دیگر نخبگان برتر را شناسایی کند و علم آنها را ارتقا دهد. نخبه‌سازی و نخبه‌پروری، حالت درون‌زایی به وجود می‌آورد و حرکت در مسیر ارتقای سطح علمی نخبگان را مضاعف خواهد کرد.

کرمی با اشاره به مطالبه جدی مقام معظم رهبری درخصوص شناسایی و ارتقای سطح علمی نخبگان، بیان کرد: نخبگان باید شناسایی و سپس نگهداری شوند. شناسایی تنها به این نیست که ما آنها را انتخاب کنیم و بگوییم شما به این توانمندی رسیده‌اید و در همین مرحله متوقف شوند، بلکه بنابه فرمایش رهبری باید در نگهداری و ارتقای پیشرفت آنان هم در مسائل فرهنگی و هم در حوزه تخصصی تلاش کنیم.

وی اضافه کرد: یکی از مهمترین اقدامات فرهنگی که می‌توان در بنیاد نخبگان انجام داد، همین است که نخبگان کشور مورد تکریم قرار گیرند و نخبگان، مستعدین و سرآمدان در کشور احساس کرامت و دیده شدن کنند تا بدین وسیله برای تقویت شبکه نخبه‌سازی بتوانیم هر نخبه را وارد این چرخه کنیم.

رئیس دفتر نهاد نمایندگی رهبری در بنیاد ملی نخبگان عنوان کرد: در بنیاد نخبگان باید قادر باشیم شبکه‌ای از نخبگان را طراحی کنیم که به صورت خودکار و اتومات بتواند نخبه پرورش دهد. در حال حاضر در دو دانشگاه شریف به صورت غیرمستقیم و دانشگاه تهران به صورت مستقیم این طرح به صورت آزمایشی اجرا شده است.

کرمی خاطرنشان کرد: شبکه‌سازی باید در تمام استان‌ها و دانشگاه‌ها اجرا شود تا در راستای جذب شبکه‌ نخبگانی موفق‌تر باشیم. زیرا بنا بر تاکید رهبری، نخبگان هدایای نفیس کشور هستند و مسئولان باید این امانات را گرامی بدارند. دانشمندان و نخبگان توانمند ایرانی با همه مشکلات و کارشکنی‌ها توانسته‌اند پیشرفت کنند و این افتخار همان هویت ملی و آرمان‌های بلند ایرانی است.

وی گفتمان‌سازی نخبه و نخبگی در مدیریت تحولات کشوری را یک توسعه کمی و کیفی دانست و تصریح کرد: برای تحقق این امر باید جلسات گفتگوی نخبگان با مسئولان و مدیران ارشد در سطح استانی و ملی برگزار شود و همچنین تکریم و الگوسازی نخبگان و سرآمدان استانی در دستور کار مسئولان متولی قرار گیرد. برگزاری مدرسه تابستانه حکمرانی تحت نظر دفتر نهاد مقام معظم رهبری در بنیاد ملی نخبگان نیز اقدامی دیگر در این راستا است.

***
برای اطلاع از طرح‌های بنیاد ملی نخبگان اینجا کلیک کنید.

ما را در شبکه‌های اجتماعی به آدرس bmnirann@ دنبال کنید.

  • گروه خبری : گروه های مطالب,گروه های محتوا,گفتگو,دیدگاه
  • کد خبر : 165286
مدیر سایت
خبرنگار

مدیر سایت

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید