بستن
عبارت خود را درج و جهت جستجو "Enter" را بفشارید
EN
  • 1402/05/03 - 08:29
  • - تعداد بازدید: 98
  • - تعداد بازدیدکننده: 95
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

پیام دکتر عباس ابراهیمی؛ معاون سرآمدان و نخبگان بنیاد ملی نخبگان به همایش نکوداشت شاعر آئینی قرن 13 و 14 هجری قمری «حکیم نورالله عمان سامانی»

پیرو برگزاری همایش نکوداشت شاعر آئینی کشور نورالله عمان سامانی (تاج الشعرا) معاون سرآمدان و نخبگان بنیاد ملی نخبگان پیامی به شرح زیر برای این همایش ارسال نمود.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

بسمه تعالی

نام ایران و ایران زمین پیوسته با شعر و ادب و فرهنگ همراه و همزاد بوده، هست و خواهد بود. در طول تاریخ و ادوار دیرین و کهن ایران، مردم این مرز و بوم هماره با شعر و ادب همدم بوده اند و مرد و زن، پیر و جوان و عالم و عامی ، جان و دل خود را با شعر و ادب پارسی، صفا و جلا داده­اند. ایران، سرزمین خیزش شعرای نامدار و بزرگ است و از میان ملل مختلف جهان، کمتر ملتی را می­توان یافت که دارای چنین خصوصیتی باشد. شاعران گرانقدر ما در ارتقای فرهنگ و اخلاق مردم نقش به­سزایی داشته و دارند. آنان با سرودن اشعار گوناگون در بخش­ها و موضوعات مختلف به مردم، رشد فکری، فرهنگی، تربیتی و معنوی بخشیده­اند. بی­گمان شناخت افزون­تر جلوه­ها و توانمندی­های شاعر، نقش بسزایی در بازشناسی شخصیت، آراء و افکار وی دارد و به همین اعتبار، درک برجستگی­های اعتقادی، علمی و ادبی شاعر می­تواند نسبت به فهم جایگاه وی از زوایای مختلف در بین سخنوران بلندآوازه و نیز رویکرد جامعه در این خصوص مؤثر افتد. آنچه که امروز بیش از هر زمان دیگری اهمیت دارد، شناخت پیام و معرفت به طریقی است که در پرتو ریاضت­ها، علم اندوزی­ها، تزکیه و تهذیب نفس­ها برای ما گشوده شده است تا از ظلمات رهایی یافته و به نور برسیم. جای بسی خوشحالی است که شناسایی، معرفی و نشر آثار و اندیشه­های این گوهرهای علمی و ادبی به اهتمام نهادها، سازمان­ها و افراد مرتبط به انجام رسیده است.  

"میرزا نورالله عمان سامانی" یکی از ستارگان ادبیات آیینی است که به لحاظ آفرینش منظومه ارجمند «گنجینه الاسرار»، وی را به عنوان شاعری که روایتگر حماسه بی بدیل عاشورا است می شناسند؛ گنجینه­ای که جزء سرمایه های شعر و ادب پارسی است، هرگز زوال و نقصان نخواهد یافت و به گواه احادیث، سراینده آن در هر دو جهان سرافراز و روسفید خواهد بود. یکی دیگر از جلوه های زندگی و آثار عمان سامانی، عشق و ارادت مخلصانه و متعهدانه او به ساحت مقدس حضرت مولی الموحدین امام علی (ع) است، تا آنجا که شاعر در وصیت خویش تقاضا می­کند که پس از مرگ، پیکرش را در جوار مرقد مطهر و نورانی مولای متقیان در نجف اشرف دفن نمایند.

خبر برگزاری آئین نکوداشت میرزا نورالله عمان سامانی، به همت دانشگاه شهرکرد و با مشارکت بنیاد نخبگان استان چهار محال و بختیاری، خبری نیکو و خرسند کننده بود که امید است با معرفی هر چه بهتر و بیشتر آثار این حکیم الهی، نخبگان و صاحبان استعدادهای برتر استان و کشور از وجود چنین گوهرهای نابی مطلع گشته و با تجلیل از دانشمندانی که با جهد و کوشش علمی نسبت به معرفی این چهره­های تابان اهتمام می­ورزند، این­گونه حرکت­های هویت­ساز استمرار یابد. اینجانب ضمن تقدیر و تشکر از برگزارکنندگان این همایش مهم و اثرگذار، توفیقات روزافزون ایشان را از درگاه ایزد منان خواستارم.

 

                                                                                                                          دکتر عباس ابراهیمی

                                                                                                                           معاون سرآمدان و نخبگان بنیاد ملی نخبگان

  • گروه خبری : گروه های مطالب
  • کد خبر : 166553
مدیر چهارمحال و بختیاری
خبرنگار

مدیر چهارمحال و بختیاری

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید