بستن
عبارت خود را درج و جهت جستجو "Enter" را بفشارید
EN
  • 1403/05/28 - 07:00
  • - تعداد بازدید: 153
  • - تعداد بازدیدکننده: 153
  • زمان مطالعه : 6 دقیقه

نشست خبری رئیس بنیاد نخبگان چهارمحال و بختیاری

نشست خبری رئیس بنیاد نخبگان استان چهارمحال و بختیاری با اصحاب رسانه در سالن جلسات بنیاد نخبگان استان برگزار شد

به گزارش روابط عمومی بنیاد نخبگان استان چهارمحال و بختیاری

 یعقوب طادی رئیس بنیاد نخبگان استان در نشست خبری با اصحاب رسانه چهارمحال و بختیاری ضمن تبریک روز خبرنگار گفت: شغل خبرنگاری بسیار سخت است، باید آنان اطلاعات به روزی داشته باشند و اخبار را با بی‌طرفی کامل و همراه با صداقت به مخاطبان انتقال دهند.

رئیس بنیاد نخبگان چهارمحال و بختیاری افزود: بنیاد ملی نخبگان در حوزه ‌های مختلف اقدامات متعددی را در سال ‌های گذشته انجام داده که یکی از مهم ‌ترین وظایف بنیاد نخبگان نخبه شناسی است، البته نخبه گزینی، نخبه‌پروری و نخبه‌گماری از وظایف بعدی بنیاد نخبگان به شمار می‌رود.

وی افزود مرحله شناسایی استعداد های برتر بسیار مهم است و اگر این مرحله به خوبی انجام نشود، ممکن است اقدامات بعدی بنیاد نخبگان دچار کاستی ‌هایی ‌شود. وی با بیان اینکه نگهداشت نخبگان در مرحله دانشجویی بسیار سخت است، افزود: بیشترین تمرکز بنیاد ملی نخبگان بر روی دانش‌آموزان است، زیرا آینده کشور به دست آنان سپرده می‌شود، پس دانش‌آموزان باید با هدایت و حمایت به سمت اهداف خود و کشور گام‌ بردارند.

طادی با اشاره به برگزاری طرح شناسایی و هدایت استعداد های برتر (شهاب) در مدارس، بیان کرد: هدف از این طرح شناسایی دانش‌آموزان دارای استعداد های برتر کشور و هدایت آنان در مسیر تحصیل باکیفیت، مهارت ‌آموزی و پرورش استعداد های خاص آنان است، در این طرح تمامی دانش‌آموزان دارای استعداد برتر توسط معلمان شناسایی و هدایت می‌شوند.

 

 طادی گفت: یکی دیگر از طرح های بنیاد نخبگان در حوزه دانش آموزی، کانون های مردمی شناسایی و هدایت مستعدان است که به‌ منظور تحقق مأموریت و نیل به یکی از اهداف بنیاد نخبگان مبنی بر ارتقاء کیفیت تحصیل رسمی، غنی‌سازی در حوزه ‌های استعدادی و پرورش مهارت ‌های پایۀ اثرگذاری نخبگانی، بنیاد ملی نخبگان از توسعۀ کانون ‌های مردمی شناسایی و هدایت مستعدان پشتیبانی می‌کند. همچنین بنیاد ملی نخبگان به منظور ایجاد شناخت، امید و انگیزه در دانش‌آموزان در جهت تلاش برای جذب و فعالیت در مراکز پژوهشی، تولیدی و مدیریتی کشور در آینده، از برگزاری بازدیدهای دانش‌آموزی مستعدان( ایران گشت) حمایت می‌کند.

 

 رئیس بنیاد نخبگان چهارمحال و بختیاری با اشاره به طرح های بنیاد نخبگان در حوزه های دانشجویی در استان، عنوان کرد: به منظور راهبری و اثر گذاری در دانشجویان مستعد جدید الورود دانشگاه ها در حوزه های مختلف علمی، فرهنگی و تربیتی و با هدف رشد و ارتقاء جامع و چند بعدی دانشجویان، بنیاد ملی نخبگان  از تشکیل هسته های استاد محور علمی و فرهنگی با محوریت یک استاد راهبر پشتیبانی می کند.

و همچنین طرح توسعه هسته‌ های مسئله ‌محور علمی، پژوهشی، فناورانه با الگوبرداری از شیوه ‌های آموزشی مربی ‌محور در کشور، از سوی بنیاد ملّی نخبگان اجرا شده است. در این طرح، هسته ‌های نخبگانی با هدف افزایش سطح کیفی آموزش و تسهیل کسب تجربه در دنیای واقعی، با همکاری متقابل خبرگان علمی، شرکت ‌های صنعتی، مؤسسات پژوهشی و با حضور فعال دانشجویان مستعد و دانش‌ آموختگان برگزیده تشکیل می‌شود.

از دیگر طرح ها در حوزه دانشجویی می توان به طرح بورسیه صنعتی اشاره کرد که اهداف این طرح:

شناسایی، هدایت، توانمندسازی، جذب و نگهداشت سرمایۀ انسانی مستعد برتر و نخبه در واحدهای اقتصادی کشور؛ آموزش­ مهارت ‌‏های لازم و مرتبط با نیازهای واحدهای اقتصادی به استعدادهای برتر؛ ارتقای توانمندی ­‌های عملی و فنی استعدادهای برتر، از طریق ارتباط مستمر آنان با واحدهای اقتصادی؛ استفاده از ظرفیت‏‌های اجتماع نخبگانی برای ارتقای فعالیت­‌های واحدهای اقتصادی است.

وی افزود طرح شناسایی، رشد و تعالی صاحبان استعداد های برتر و نخبگان در مسیر نخبگی که بنیاد ملی نخبگان به منظور توانمندسازی، مهارت افزایی و ایجاد زمینه های رشد و شکوفایی حداکثری استعداد های فردی و گروهی دانشجویان صاحب استعداد های برتر از توسعه فعالیت نخبگانی آنان در مسیر نخبگی پشتیبانی می نماید. و طرح حمایت از جذب برگزیدگان المپیاد های دانش آموزی و رتبه های برتر کنکور در رشته های الویت دار کشور از دیگر طرح های بنیاد ملی نخبگان در حوزه دانشجویی است.

طادی با اشاره به حمایت بنیاد ملی نخبگان از فارغ‌ التحصیلان، تصریح کرد: طی سه فراخوان سعی شد تا از نخبگان در دستگاه‌ های اجرایی باتوجه به تخصص خودشان به کارگیری شود و برای آنان هیچ‌گونه محدودیتی در رشته، دانشگاه و مقطع تحصیلی وجود نداشت. رئیس بنیاد ملی نخبگان چهارمحال و بختیاری یادآور شد: طی ۲ سال گذشته حدود ۳۵ نفر ظرفیت برای اشتغال نخبگان استان در دستگاه ‌های اجرایی ایجاد شد.

رئیس بنیاد نخبگان چهارمحال و بختیاری، طرح شناسایی و پشتیبانی از دانش آموختگان برتر دانشگاهی، طرح خدمت نظام وظیفه تخصصی، طرح دوره پسا دکتری، جذب در موسسات علمی و شناسایی و جذب استعداد های برتر در شرکت های دانش بنیان از دیگر طرح های بنیاد ملی نخبگان در حوزه دانش آموختگان برتر دانشگاهی است.

وی افزود: طرح های حمایتی بنیاد ملی نخبگان برای اعضای هیئت علمی عبارتند از: طرح توسعه فعالیت استادیاران جوان (مرحوم کاظمی آشتیانی)، طرح هسته های مسئله محور اعضای هیئت علمی( طرح شهید بهشتی) که به‌ منظور شبکه‌­ سازی میان اساتید برتر و نخبه و زمینه ‌­سازی برای اثرگذاری آن ­ها در حل مسائل و چالش‌­ های اساسی کشور، بنیاد ملی نخبگان از تشکیل هسته ‌های مسئله ‌محور اعضای هیئت علمی، حمایت کرده و از نتایج مطالعات آن ­ها برای اثرگذاری در حل مسائل مهم کشور پشتیبانی می­‌کند. و طرح تشکیل و توسعه هیئت های اندیشه ورز نخبگانی که در راستای استفاده از ایده های نخبگان برای حل مشکلات استان سه هیات اندیشه‌ورز در چهارمحال و بختیاری ذیل معاونت‌ های استانداری در حوزه ‌های عمرانی، آب و مسائل اجتماعی تشکیل شده و نخبگان در کنار با تجربه‌ ها در حال فعالیت هستند.

طادی افزود بنیاد ملی نخبگان برای رونق بخشیدن به فضای خلاقیت و ابتکارات ذهنی، هرساله تعدادی از اختراع‌ های ثبت شده را در سه سطح شناسایی و به منظور هدایت آنها، تسهیلات توانمند سازی برای تحقق مواردی نظیر ثبت بین‌المللی اختراع، تأسیس شرکت نوپای دانش‌ بنیان، تسهیل فرایند نمونه ‌سازی و شرکت در نمایشگاه‌ های داخلی و بین‌المللی اعطا می‌کند .وی همچنین با اشاره به طرح های  هنرمندان، اضافه کرد: شناسایی نخبگان ادبی، هنری و مهارتی که ممکن است تحصیلات دانشگاهی هم نداشته باشند، در دستور کار قرار دارد و امیدواریم این مشکل چند ساله افراد دارای مهارت و استعداد خاص حل شود.رئیس بنیاد نخبگان چهارمحال و بختیاری خاطرنشان کرد: حدود ۷۰۰ نفر از طرح ‌های حمایتی بنیاد نخبگان استان استفاده کرده اند.

  • گروه خبری : گروه های مطالب,گروه های محتوا,گفتگو
  • کد خبر : 172717
مدیر سایت
خبرنگار

مدیر سایت