کارگاه «آشنايي با اينترنت اشياء و فرصت هاي كسب و كار آن» برای مستعدان برتر بنیاد نخبگان استان برگزار شد
بنیاد نخبگان استان چهارمحال و بختیاری با هدف توانمند سازی مستعدان برتر برای آشنایی با فرصت هاي كسب و كار کارآفرینانه، کارگاه «آشنايي با اينترنت اشياء و فرصت هاي كسب و كار آن» را به صورت مجازی برای مستعدان برتر در دو جلسه در تاریخ های23 مرداد و 24 شهریور ماه سال جاری برگزار کرد.
به گزارش روابط عمومی بنیاد نخبگان استان چهارمحال و بختیاری:
در جلسه اول کارگاه، مهدی قاسمی ورنامخواستی (عضو هیئت علمی دانشگاه شهرکرد و از افراد تحت حمايت بنياد ملي نخبگان) مدرس كارگاه گفت: اين كارگاه در رابطه با اشيا، وسايل اطراف و محيط زندگي انسان ميباشد كه قابليت اتصال به اينترنت و فضاي مجازي را دارا هستند و امكان كنترل و مديريت آنها از طريق اپليكيشنهاي موجود در تلفنهاي همراه هوشمند فراهم است.
مهدی قاسمی ورنامخواستی با اشاره به اینکه اینترنت اشیاء برای نخستین بار در سال ۱۹۹۹ توسط "کوین اشتون" بیان شده اما اخیراً به طور جدی در دنیای فناوری اطلاعات بر روی این مبحث کار می شود، گفت: اين مبحث می تواند از لحاظ اقتصادی و حتی به منظور جلوگیری از اتلاف وقت، کمک حال مردم باشد، همچنین نویدبخش آینده ای بهره ور و آسوده است و یقیناً روش تعامل تمام کسب و کارها، دولت ها و مصرف کنندگان را با دنیای فیزیکی تغییر خواهد داد.
قاسمی با اشاره به اینکه اینترنت اشیاء یک مدل جدید در فناوری اطلاعات (IT) می باشد، گفت: اینترنت یک شبکه جهانی از شبکه های کامپیوتری متصل است که از پروتکل استاندارد اینترنت (ip/tcp) برای خدمت به میلیاردها کاربر در سراسر جهان استفاده می کند.
قاسمی در بخشی دیگر درخصوص کاربرد اینترنت اشیاء، به بهبود عملکرد و بازدهي در مرغداری ها اشاره نمود و توضيحاتي درباره چگونگي اين كاربرد ارائه كرد.
در جلسه دوم كارگاه، علیرضا صادقی تبار مدیرعامل شرکت نوفن پردازش هوشمند و مدرس کارگاه با اشاره به سخت افزار اینترنت اشیا گفت: در اکوسیستم اینترنت اشیا دو عنصر بسیار مهم وجود دارد، حسگرها و محرک ها. هدف اصلی حسگرها جمع آوری داده از محیط پیرامون است که می توانند با اتصال مستقیم از طریق شبکه های رادیویی و مخابراتی، داده های حس شده از محیط را ارسال کنند.
مدیرعامل شرکت نوفن پردازش هوشمند گفت: مهمترین کاربردهای اینترنت اشیاء اتصال یک شیء از طریق یک سیستم کاملاً خودکار به یکدیگر می باشد که در خیلی موراد در کاهش وقت و هزینه کمک شایانی به بهبود زندگی انسان ها می کند و از جنبه درآمدی نیز ایجاد اشتغال برای افراد فراهم می سازد.
علیرضا صادقی تبار به کاربرد اینترنت اشیاء اشاره داشت و افزود: کنترل دستگاه هوشمند، کنترل امنیت خانه، سیستم های تعمیر و نگهداری هوشمند، سیستم های گرمایشی و سرمایشی و تهویه هوشمند، کنترل و نظارت بر مصرف انرژی (آب، برق و گاز)، حمل و نقل مبتنی بر اینترنت اشیاء، زنجیره تامین مبتنی بر اینترنت اشیاء، حمل و نقل مبتنی بر اینترنت اشیاء، زراعت و دامپروری مبتنی بر اینترنت اشیاء، کارخانه و صنایع مبتنی بر اینترنت اشیاء، شهرهای هوشمند مبتنی بر اینترنت اشیاء از کاربردهای اینترنت اشیاء مي باشد.
علیرضا صادقی تبار با اشاره کسب درآمد از طریق اینترنت شیاء افزود: با استفاده از اینترنت اشیا، بازاریابان و کارآفرینان متوجه می شوند که مردم در هنگام خرید، به چه عواملی اهمیت می دهند، در واقع نسبت به این اطلاعات پیش زمينه ذهنی به دست می آورند، الگوهای رفتاری مصرف کننده را تجزیه و تحلیل می کنند و روش های جدید برای فروش بیشتر را کشف خواهند کرد که فرآیند فروش را تسریع می بخشد.
صادقی در ادامه افزود: اینترنت اشیاء به شناخت عوامل مؤثر در جذب مصرف كننده به خريد و همچنين اجتناب مصرف كننده از خريد بسيار كمك مي كند. کارآفرینان می توانند اطاعات زیادی را به اشتراک بگذارند که از طریق اطلاعات به دست آمده از کاربران آنلاین تجزیه و تحلیل شده است و از این اطلاعات برای بهبود محصولات خود استفاده نمایند. کسب و کار ها می توانند از این طریق و با استفاده از این داده ها مشتریان خود را به صورت آنلاین جستجو کنند و محصولات فوق العاده اي را توليد نمایند تا از این طریق بتوانند درآمد خوبی کسب کنند.
صادقی به امنیت اینترنت اشیاء اشاره داشت و افزود: یکی از اصلی ترین مواردی که همواره در مورد اینترنت اشیاء مطرح می شود، بحث امنیت آن است. از آنجایی که در این فناوری، دستگاه های زیادی از طریق اینترنت به هم متصل می شوند، هک شدن آنها می تواند ضررهای جبران ناپذیری را نظیر لو رفتن اطلاعات حساس شخصی و اقتصادی، به همراه داشته باشد.
لازم به ذکر است: در پایان مستعدان برتر سوالات خود را مطرح کردند و توسط مدرس به سوالات مطرح شده پاسخ داده شد.