بستن
عبارت خود را درج و جهت جستجو "Enter" را بفشارید
EN
  • 1400/05/06 - 00:00
  • - تعداد بازدید: 179
  • - تعداد بازدیدکننده: 129
  • زمان مطالعه : 5 دقیقه

سفر معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری و رئیس بنیاد ملی نخبگان به استان چهارمحال و بختیاری

در این سفر معاون علمی و فناوری رئیس جمهور با تاکید بر لزوم سرمایه‌گذاری بخش خصوصی در حوزه پژوهش، گفت: تا به امروز ۱۰ هزار میلیارد تومان سرمایه‌گذاری جاری بخش خصوصی را در پردیس پارک‌های علم و فناوری داشته‌ایم.

~/Asset/News/News/Image/1400/Sayer/IMG_0113.JPG

به گزارش روابط عمومی بنیاد نخبگان استان چهارمحال و بختیاری:


سورنا ستاری در آیین واگذاری زمین به شرکت‌های فناوری و دانش‌بنیان پارک علم و فناوری چهارمحال و بختیاری گفت: در گذشته فکر می‌کردیم توسعه یک مفهوم سخت‌افزاری است اما این توسعه با  دودکش ساختن حل نمی‌شود و جز آسیب به محیط زیست پیامدی به همراه ندارد، توسعه امروزه یک مفهوم فرهنگی است آن هم با توسعه زیست بوم علم و فناوری که دانشگاه نقش مهمی در این توسعه دارد براین اساس که هر دانشگاهی که تاسیس می شود باید پس از چند سال در زندگی مردم احساس شود و رونق به زندگی مردم بدهد.


معاون علمی و فناوری رییس جمهور خاطرنشان کرد: دانشگاه‌ها باید بخشی از زمین‌های خود را در اختیار پارک‌های علم و فناوری قرار دهند و این توسعه نیز به صورتی باشد که مردم آن را  در زندگی روزمره خود حس کنند.


ستاری با اشاره به اینکه دانشگاه‌ها محور تغییرات و نوآوری هستند، افزود: باید سرمایه‌گذاری بخش خصوصی را در پژوهش داشته باشیم، تا به امروز ۱۰ هزار میلیارد تومان سرمایه‌گذاری جاری بخش خصوصی را در پردیس پارک‌های علم و فناوری داشته‌ایم.


وی گفت: چهارمحال و بختیاری استانی است که دیر شروع کرده اما با توجه به زیرساخت‌های محیط زیستی و دانشگاهی خوبی که دارد می‌تواند با این تعداد دانشجو و با محوریت پارک علم و فناوری و سرمایه‌گذاری بخش خصوصی پیشرفت خوبی داشته باشد.


معاون علمی و فناوری رییس جمهور ادامه داد: اگر این اکوسیستم درست پیش رود کارخانه‌جات علم و فناوری به وجود می‌آیند که زمینه‌ساز ایجاد شرکت‌های دانش‌بنیان جدید است که بتوانند با ساخت محصولات جدید طعم تغییرات اقتصادی را به مردم بچشانند.


وی در پایان با تصویب هزینه‌های باقی‌مانده برای تکمیل تجهیزات ساختمانی پارک های علم و فناوری های استان:  اظهار داشت: باید شرایطی را برای دانشجویان به وجود آوریم که مشکلی در زمینه تسهیلات نداشته باشند و زیرساخت‌ها را برای حل مشکلات استان ایجاد کنیم و شاهد تحول خوبی باشیم.


معاون علمی و پژوهشی رئیس‌جمهور ادامه داد: برای حمایت از مراکز نوآوری و شتابدهی باید صندوق‌های پژوهش و فناوری در چهارمحال و بختیاری فعال شوند، این صندوق با اعطای تسهیلات خرد به شرکت‌های نوآور مراکز رشد کمک می‌کند تا این شرکت‌ها روی پای خود بایستند.


استاندار چهارمحال و بختیاری گفت: توسعه علم و فناوری در استان‌های کوچک معمولا دشوار بوده و مشکلات خاص خود را دارد، بنابراین برای توسعه فناوری در این استان‌ها نیازمند حمایت هستیم.


اقبال عباسی پنجم مردادماه در آئین واگذاری زمین به شرکت‌های فناور و دانش‌بنیان و افتتاح مراکز رشد و نوآوری در چند شهرستان چهارمحال و بختیاری که به‌صورت مجازی برگزار شد، اظهار کرد: عموما مباحث مرتبط با علم و فناوری تابع دولت‌ها نیست و همه بخش‌ها در آن دخیل هستند.


استاندار چهارمحال و بختیاری تاکید کرد: توسعه علم و فناوری در استان‌های کوچک معمولا دشوار بوده و مشکلات خاص خود را دارد، بنابراین توسعه علم و فناوری در این استان‌ها  نیازمند حمایت ویژه است.


وی بیان کرد: کلنگ پردیس پارک علم و فناوری چهارمحال و بختیاری در سال ۱۳۹۶ بر زمین زده شد و تاکنون نزدیک ۲۶ میلیارد تومان برای آن هزینه شده است.


رییس پارک علم و فناوری چهارمحال و بختیاری در این آیین که همزمان با واگذاری زمین به شرکت‌های فناور و دانش‌بنیان پارک علم و فناوری استان برگزار شد، اظهار داشت: پارک علم و فناوری فعالیت خود را از سال ۹۲ در استان آغاز کرد و در حال حاضر دارای ۲۰۵ تیم فناور، دانشبنیان، خلاق و مراکز رشد و نوآوری است که برای بیش از یک هزار نفر اشتغالزایی کرده است.


اسماعیل پیرعلی ادامه داد: در زمان حاضر ۱۴۲ هسته فناور و شرکت دانش‌بنیان در استان فعال است که ۲۳۰ میلیارد تومان گردش مالی دارند و در سال گذشته با وجود محدودیت‌های ناشی از کرونا ۵۰۰ هزار دلار صادرات به خود اختصاص دادند.


رییس پارک علم و فناوری چهارمحال و بختیاری از توسعه فضاهای فیزیکی این نهاد طی سالهای اخیر خبر داد و افزود: فضای فیزیکی پارک از پنج هزار و ۲۰۰ متر در سال ۹۴ به ۱۶ هزار مترمربع در سالجاری افزایش یافته که ۷۰ درصد این واحدها تملیکی و ۳۰ درصد استیجاری است.


پیرعلی خاطرنشان کرد: همچنین از این میزان ۶ هزار مترمربع فضای کارگاهی است.


وی به طرح جامع پارک علم و فناوری استان نیز اشاره کرد و گفت: این طرح در ۴.۳ هکتار و با زیربنای پنج هزار و ۱۵۰ مترمربع ایجاد شده است.


رییس بنیاد نخبگان استان در آیین واگذاری زمین به شرکت‌های فناوری و دانش‌بنیان پارک علم و فناوری چهارمحال و بختیاری و افتتاح مراکز رشد و نوآوری شهرستان‌های بروجن، لردگان و دانشگاه فنی و حرفه‌ای استان با حضور معاون علمی و فناوری رییس‌جمهوی تاکید کرد: در این استان قبل از راه‌اندازی بنیاد نخبگان در سال ۱۳۸۹، تنها ۴۸ فرد مستعد و نخبه شناسایی شده بود.


وی افزود: این تعداد اکنون به افزون‌ بر ۶۰۰ فرد مستعد و نخبه افزایش یافته است که از این تعداد سالانه ۱۵ نفر در دانشگاه‌های چهارمحال و بختیاری و چهار برابر آن‌ها در دانشگاه‌های معتبر کشور از جوایز تحصیلی بهره‌مند و برخوردار شده‌اند.


بنیادیان چهارمحال و بختیاری را دارای پتانسیل ویژه در شناسایی نخبگان و فعالان دانش‌بنیان اعلام و تصریح کرد: هم‌اکنون 40 شرکت دانش‌بنیان در این استان فعالیت دارد که نسبت به سال قبل ۲ برابر شده است.


وی توجه بیشتر به اکوسیستم فناوری و نوآوری را ضروری دانست و یادآور شد: ترویج فرهنگ دانش‌بنیان در چهارمحال و بختیاری با همکاری اداره‌کل آموزش و پرورش استان در قالب راه‌اندازی پژوهش‌سراهای دانش‌پژوهی در دستور کار قرار دارد.


بنیادیان اظهار داشت: ایجاد زیرساخت‌های توسعه فناوری از دیگر الزام‌های ترویج فرهنگ دانش‌بنیان در استان است که نیازمند حمایت‌های ملی و استانی است.


  • گروه خبری : SlideShow
  • کد خبر : 134382
کلمات کلیدی
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم